ایران‌زمین، گنجینۀ شگفت از ذخایر گران‌بها است؛ این گنج‌های دیرپا، علاوه‌بر رونق اقتصادی، تأثیرات فراوان دیگری در بخش‌های گوناگون زندگی ایرانیان بر جای نهاده‌است. یکی از این معادن، فیروزه است که اگر پرسودترین نباشد، بی‌گمان از زیباترین آن‌هاست. فیروزه افزون بر مزین کردن آثار هنری و صنایع دستی این مرز و بوم، زینت‌بخش فرهنگ و ادبیات این سرزمین شده‌است.
پیشینیان معتقد بودند که رنگ فیروزه، اتفاقات خوب یا بد را پیش‌بینی می‌کند و برای پیش‌گویی تفسیر خواب‌ها و هوا نیز به کار می‌رفته‌است. فیروزه به‌عنوان طلسم خوشبختی، تقریباً در همۀ فرهنگ‌ها رسم و عرف بوده‌است.
در میان کشورهای جهان و در طول هزاران سال، بهترین فیروزه به رنگ آبی تیره بوده‌است که این ویژگی در ایران دیده‌شده است و همیشه اصطلاح فیروزۀ ایرانی مترادف با بهترین کیفیت بوده‌است. معمولاً فیروزه‌های آبی‌رنگ که سختی کمتری دارند سرانجام به رنگ سبز تغییر می‌کنند.
امروزه علاوه‌بر کاربرد فیروزه در ساخت زیورآلات از این سنگ گران‌بها در تزیین ظروف بهره گرفته می‌شود و این‌گونه ظرف ها را ظروف فیروزه کوبی نامیده‌اند. روش ساخت آن‌ها بدین‌صورت است که پس‌از ساخت ظروف مسی در اشکال و کاربردهای مختلفی همچون گلدان، قندان، جام، کاسه و. . . سنگ‌های فیروزۀ هم‌شکل و هم‌اندازه را به شکلی منسجم بر روی قسمت‌هایی از سطح این ظروف با چسب مخصوص قرار می‌دهند و پس‌از پرداخت و صیقلی کردن سطح آن‌ها با پلی استر، ظرف و فیروزه‌ها را می‌پوشانند تا علاوه‌بر درخشش بیشتر باعث طول عمر بیشتر آن‌ها گردد.
این‌گونه محصولات که از جلوه و نمای خاصی برخوردار هستند امروزه مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند و به‌عنوان هدیه و نیز سوغات اصفهان گزینه مناسبی برای خریداران محسوب می‌شوند.